Racordarea la rețeaua electrică este un aspect esențial al oricărei instalații electrice. Dacă ai în plan racordarea trebuie să știi că există câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi printre care proiectarea și realizarea branșamentului electric propriu-zis. Pentru că ne dorim ca tu să iei o decizie informată atunci când vine vorba de branșament electric, am pregătit cele mai importante informații despre acest subiect.
Chiar dacă ai cunoștințe despre ce presupune un branșament electric, cea mai bună soluție este să apelezi la un electrician autorizat în realizarea acestor proiecte.
Ce este branșamentul electric?
Branșamentul electric este ansamblul de conexiuni realizate de un profesionist care permit aparatelor electrice să fie conectate la o sursă de energie electrică. Aceasta include cabluri, întrerupătoare, prize și siguranțe. Înțelegerea modului corect de realizare a unei conexiuni electrice este esențială pentru a garanta siguranța și buna funcționare a aparatelor tale electrice. Un branșament electric poate fi executat doar în baza documentelor preliminare care au fost depuse și aprobate de un operator de distribuție electrică. Conexiunile pot fi realizate doar de un expert.
Care sunt actele necesare pentru a realiza un branșament electric?
Adună documentele necesare pentru racordarea la rețeaua electrică realizată de un profesionist, fără acestea conectarea este imposibilă sau apelează la o firmă de specialiști care să te ajute cu depunerea documentației.
Înainte de a începe lucrările de racordare la rețeaua electrică, cu un expert, este esențial să apelezi serviciul public de gestionare a rețelei de distribuție a energiei electrice. Este bine să aduni toate actele și datele de care ai nevoie pentru a întocmi un dosar pe care să-l predai companiei.
– O cerere de racordare;
– O carte de identitate;
– Actul de proprietate (certificat de urbanism);
– Planul de încadrare în zonă;
– Un plan de situație al obiectivului extins;
Determină tipul de branșament electric
Când vine vorba despre realizarea unui branșament electric de către experți este vital să alegi cel mai bun tip de conexiune electrică pentru casa ta. Există mai multe moduri diferite de conectare la rețeaua electrică, este indicat să alegi soluția potrivită în funcție de nevoile tale, ținând cont de contextul general. Înainte de a lua decizia este recomandat să apelezi la serviciile unui electrician autorizat cu experiență pentru a beneficia de sfaturile acestuia.
Există câteva categorii principale de branșamente electrice: aeriene monofazate sau trifazate, subterane monofazate sau trifazate, branșamente electrice individuale și branșamente electrice colective.
Ce avantaje ai dacă apelezi la o echipă de electricieni autorizați ANRE?
Deși unele servicii electrice pot fi realizate de electricieni începători, nu putem spune același lucru și despre branșamentele electrice. Cel mai recomandat este să apelezi la un electrician autorizat ANRE. Iată câteva dintre avantajele pe care le vei avea colaborând cu experți:
Expertiză tehnică: electricienii profesioniști sunt instruiți pentru a realiza instalații electrice complexe și a se asigura că acestea funcționează corect.
Respectarea standardelor în vigoare: electricienii sunt familiarizați cu standardele și reglementările în vigoare și se vor asigura că instalația ta este conformă.
Siguranță: electricienii profesioniști respectă protocoale stricte de siguranță pentru a minimiza riscul de incendiu sau electrocutare.
Asigurare: electricienii profesioniști sunt de obicei acoperiți de o asigurare de răspundere civilă, care te protejează în cazul unui accident sau al unei daune.